Старши-треньорът на Локомотив Сф Диян Петков бе гост тази сутрин в Актуално студио „Дерби“. По-малко от 24 часа, след като неговият отбор завоюва последната българска квота за участие в Лига Европа, Петков отново не даде ясен и категоричен отговор на въпроса дали ще остане на поста си и занапред.

„Това не е най-важното. Дали аз ще остана треньор или ще ме сменят не е толкова важно. Аз съм приятел и мога да се разбера винаги с ръководството. Имам договор с Локомотив до 30 юни и поне дотогава ще изпълнявам на 100 процента задълженията си. Трябва да ви призная, че изкарах най-тежките 5 месеца в живота си начело на отбора. Имаше голямо напрежение в тима, освен това бях далеч от семейството ми, а пък и не си мислете, че играта на отбора ми харесва в този вид. Трябва да се направи сериозна селекция във всички линии, но особено много в нападението ни. Ще представяме България в евротурнирите и трябва да се представим достойно там“, заяви Диян Петков малко преди да отпътува за родния си Бургас за неколкодневна почивка.

Той ще се завърне в столицата идния четвъртък, когато на отбора ще бъдат съобщени всички подробности около почивката, подготовката, подновяването на договорите и т.н. Ръководството на Локо Сф умишлено не бе предприело никакви стъпки при изготвяне на бъдещите си планове, тъй като до вчера не беше ясно дали отборът ще се класира за Лига Европа. От днес нататък започват разговорите с футболистите, чиито договори изтичат, изготвянето на подготовката и всички други подробности.

Снощи целият отбор отпразнува класирането си за Европа с мощен купон в заведението на своите шефове „Найт Флайт“.