Централният защитник на Спартак 1918 Диян Дончев ще изпълнява 2 функции във варненския тим във втория ешелон, научи Гонг. Той ще е играещ помощник треньор. Това, че Дончев ще е асистент няма да попречи на наставника Димитър Трендафилов да продължи да разчита на опита му на игралното поле и да залага на него в центъра на отбраната и в Източната Б Група. Все още няма яснота кои ще са новите в Спартак. В понеделник, когато варненци се събират за първо занимание ще има от 2-ама до 5-има нови. В течение на подготовката ще бъдат привличани и още футболисти. От предстоящите нови 2-3-има ще са на проби, а на останалите ще бъдат предложени направо договори.

По непотвърдена информация с варненци трябва да започне нападателят Георги Станчев от Калиакра, който е юноша на „соколите”.

След като Спартак 1918 получи официално професионалния си лиценз веднага на тези футболисти, които със сигурност остават в тима ще бъдат предложени нови контракти, тъй като настоящите изтичат в края на този месец. Футболистите на Спартак 1918 ще минат функционални изследвания на 1-и юли.

Припомняме и предстоящата програма за подготовка:

От 3 до 12 юли включително, отборът ще замине на подготвителен лагер в Трявна. Договорени са и по-голямата част от контролните мачове, които ще се изиграят:

14.07. – срещу „Калиакра”;

16.07. – търси се съперник за тази дата;

20.07. – срещу „Нефтохимик 1986”;

23.07. – срещу „Созопол”;

26.07. – срещу „Светкавица”;

29.07. – срещу „Добруджа”.

Местата, където ще се играят контролните мачове ще бъдат уточнени допълнително. Сигурно е само, че „Спартак” ще гостува на „Созопол” на 23 юли.