„Литекс е като птицата феникс и винаги ще си бъде на Ловеч“, заяви лаконично финансовият директор на клуба Величко Дихонов по време на пресконференцията, на която Златомир Загорчич бе представен като старши треньор на отбора.

„Литекс е сериозен проект, който градим с години. Вече е факт, че имаме продуктивна академия, която даде доста играчи за мъжкия отбор. Ние сме едни от малкото в България с гръбнак от футболисти наше производство“, отбеляза шефът.

„Другата ни мечта беше, рано или късно, легендите на нашия клуб да се завърнат при нас като треньори и със своя опит и знания да ни помогнат. За новия сезон целите са не само да развиваме потенциала на младите, а вече да берем плодовете на усилената работа досега. Ще се постараем Литекс отново да се класира на местата, даващи право на евроучастие.“

„Що се отнася до бъдещи трансфери на наши футболисти в чужбина, наистина има немалък интерес, но конкретни неща ще обявим официално, когато станат факт. Засега сме привлекли опитни играчи като Миро Манолов от Черно море и Джемал Берберович. Искаме да направим сплав с младите и силен отбора, който да преследва целите ни“, сподели Дихонов.