Финансовият директор на шампиона Величко Дихонов реагира бурно на твърденията на Тодор Батков, дадени на пресконференцията на софийските клубове, че Литекс е построил най-красивия стадион в България с общински пари.

"Това са пълни измислици на човек, който не спира да лъже и заблуждава обществеността", започна Дихонов, цитиран от официалната страница на „оранжевите”.

"Може да се направи проверка, че всичките средства за изграждането на този стадион, който отговаря на критериите и изискванията на УЕФА, са предоставени единствено от компанията - спонсор на отбора - "Литекс Комерс". Става въпрос за сериозната сума от 12 000 000 лева, които сме влагали през годините и продължаваме да инвестираме в съоръжението и спортната база. От тези милиони няма и едно левче, което да ни е дала общината. За разлика от Батков ние не чакаме помощ от държавата. Като решим да правим нещо европейско, не говорим празни приказки, а вадим пари от джоба си. Не знам защо Батков казва тези абсурдни неща, но ако е свикнал цял живот да получава всичко на готово, ние в Литекс не действаме по този начин. Явно обаче преиначаването на истината е характерна черта и стил в работата на Тодор Батков", допълни възмутен Дихонов