Диара от Реал пристигна на проби в Локомотив Сф. Новината звучи сензационно, но само заради съвпадението на имена и клубове. Както е известно, популярният малиец Мохамаду Диара игра допреди месец в мадриския колос, преди да премине през януари в Монако.

Пристигналият снощи за тестове в българския тим Сюлейман Диара също идва от Реал, но АС Реал Бамако от своята родина Мали. Другият нападател от Мали Мустафа Тонгара произлиза като него от клуб в родината си – АС Курфисан.

„Диара е висок 190 сантиметра и е на 21 години. Той е централен нападател, знам, че Локомотив има нужда от такъв играч, тъй като звездата на отбора /б.р. Генков/ е напуснал. Другият футболист Тонгара е много бърз и също е атакуващ играч. Висок е 171 сантиметра и е на 22 години. И двамата са викани редовно във всички юношески формации на Мали. Знаете, че в „А” националния отбор на на нашата страна има играчи, преминали през Реал Мадрид и Барселона, така че за тези двамата все още няма място в него. Аз мисля обаче, че те ще свършат работа на Локомотив София”, обясни мениджърът им Кулибали.

Бърз поглед на Гонг към паспортите на двамата футболисти установи, че Диара и Тонгара са дори още по-млади, отколкото бяха представени от своя агент. И двамата са родени през 1992 години, тоест са на 19 години.