Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков даде специално интервю за Дарик радио няколко дни преди сблъсъка с Левски в първия пролетен кръг на А група. Дяков коментира ситуацията при шампионите и сподели впечатленията си от Левски.

„Мачът с Левски няма да реши титлата, защото има доста мачове до края. Надявам се напрежението, което е преди този мач, защото се срещат двата претендента за титлата, да не изиграе основна роля в неделя. Нека победи футболът. Напрежението го има и при двата отбора. Във футбола винаги има напрежение. Когато играеш за спечелване на титли няма как да няма напрежение. Добрите отбори трябва да съумеят да играят и под напрежение, за да постигат целите си“, каза Дяков. Той коментира, че не се притеснява от нищо. „Във футбола всичко е възможно. Дълбоко вярвам, че в неделя ще покажем добър футбол и ще спечелим мача. Не трябва да има притеснения в нас. Дори да се получи негативен резултат има мачове, които трябва да се изиграят след това. Дали сме по-силни от есента ще оставя не хората да преценят. Мисля, че сме по-сработени, защото момчетата, които дойдоха през лятото имаха нужна адаптация“, допълни капитанът на шампионите.

„Гледахме Левски в две контроли. Честно казано съм приятно изненада от играта на Левски. Взеха добри футболисти. Вървят на правилен път. Радва ме, че се развиват в правилна посока. Хубаво е за целия български футбол традиционно силните отбори да вдигат нивото, за да сме конкурентни в Европа абсолютно всички. Да върнем България на футболната карта. Не е приятно когато конкуренцията е по-слаба. Когато ги няма ЦСКА, Локо Сф, Литекс, няма го напрежението. Това не влияе добре и на нас. Силна конкуренция ще ни помогне и в Европа“, каза Дяков.

Футболистът коментира и твърденията на своите колеги, че в Лудогорец не се смятат точки. „Наистина никой не смята точки. Нашата цел е да спечелим всеки мач, който играем. Ако искаме да изглеждаме добре всеки мач трябва да излизаме с тази мисъл. Знаем, че е невъзможно да печелим всичко. Накрая ще се видят точките. Освен Левски Берое може да се намеси в битката, но Левски е големия съперник. С феновете, които имат, с обстановката около отбора, те са основен съперник“, каза още капитанът на шампионите.

„По принцип когато един отбор има стил колкото по-малко трансфери се правят е по-добре, защото се нарушава баланса. Големите клубове привличат 1-2 имена. За момента нашите шефове са преценили, че няма нужди от нови играчи. Нещата при нас са спокойни. Има предстартова треска. Отделно първи кръг играем отговорен мач. Сигурен съм, че и при съперника е така. Надявам се на хубав сблъсък с феърплей“, завърши Дяков.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS