Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев демонстрира спокойствие и увереност преди дербито с Левски в 21-я кръг на А група. Двубоят е на 8-и март, неделя от 15.30 часа и можете да го следите в Gong.bg, да го гледате на живо в Gong Play, по телевизия Diema Sport, както и да го слушате на честотите на Дарик радио.

„Ние сме напълно спокойни. Напрежението е в Левски, защото от този мач им зависи дали ще играят в шестицата“, заяви Георги Дерменджиев на днешната си пресконференция. „Аз съм треньор на Лудогорец и ме интересува само моят отбор“, така Дерменджиев отговори на въпрос какви са амбициите му в сблъсъка с бившия треньор на Лудогорец Стойчо Стоев, който сега е начело на Левски.

Относно нападките към тима му, Георги Дерменджиев заяви: „Преди всеки мач се гледа да се наруши психологическото състояние на някой от отборите, но това не влияе на Лудогорец.“

Попитан за травмите на Марселиньо, Вандерсон, Върджил Мисиджан, Минев и Дани Абало, треньорът отговори: „Има доста момчета, които не се чувстват добре и в последния момент ще взема решение дали да играят. Ние сме напълно спокойни и мисля, че напрежението е в Левски, защото от този мач на тях им зависи дали ще играят в шестицата. Нямаме притеснения, при нас винаги е било така, че всеки един мач трябва да играем на 100%. Срещу нас отборите излизат на предела на възможностите им“.

Георги Дерменджиев сподели още, че Георги Аргилашки ще е втори вратар в двубоя, заради контузията на Иван Чворович. „Да, Аргилашки. Той е много години тук. Георги е старателен, има талант. Няма да има никакъв проблем, ако се наложи да пази в някой от мачовете”, каза треньорът на шампионите.

„Нямаме право на грешки. Вярвам в момчетата. Не очаквам изненади, защото се познаваме добре. Надявам се на подкрепата на феновете за важния мач. Те ни разбират и знаят кога да ни подкрепят“, каза още Дерменджиев, а на въпрос за информациите, че Левски може да поиска служебна победа, ако Козмин Моци играе, треньорът отговори, че това си е работа на Левски и явно „сините“ не искат Моци да играе в мача в неделя.