Два дни се вихри истерия около дербито Левски – Литекс. Прави впечатление как всеки гледа само в удобната нему посока. От „Герена“ акцентират върху ситуациите, в които Николай Йорданов ощети Левски. Но ако човек е безпристрастен, трябва да посочи и обратните моменти. Клубовете ни са много чувствителни, затова няма да се превръщам в бакалин, да броя и да смятам. Макар че гледах два пъти мача изцяло, а спорните моменти многократно, така че имам мнение кой, в кои ситуации и с какво е бил ощетен. Само ще кажа, че ако Николай Йорданов беше санкционирал всички грубости на терена, мачът нямаше да завърши. А не е ли редно отборите да отговорят на въпроса, защо играха толкова грубо.

Не мисля също, че реферът започна рано да показва картоните, дори в известен смисъл закъсня. Първият жълт бе за фаул срещу Дока в 15-ата минута и той напусна контузен. За краткото време преди това същият футболист бе изрязан на три пъти, като два от моментите бяха за жълти картони. Но съдията си затрая. Ако бе започнал с показването на картони още в 3-ата или 9-ата минута, двубоят наистина нямаше да завърши.

Във втората фаза на конфликта страните прибягнаха до декларации. И пак се гледа едностранчиво и според интереса. В Левски сега ли разбраха, че Боби Михайлов е допуснал много грешки? Вчера ли научиха, че само част от собствениците на клубове са в Изпълкома? Сигнализирали сме нееднократно за тези недомислия, но „сините“ изведнъж и след един мач, в който се чувстват ощетени, се сетиха да искат конгрес.

В Литекс пък извадиха дълга ретроспекция на прегрешенията на Левски в дербито с тях. Но ако на „Герена“ решат, сигурно могат да предложат още по-дълъг списък на прегрешенията на Литекс в срещите с тях. И тук едностранчив поглед и пак според личния интерес.

БФС не остана по-назад в препирнята и нападна един от своите членове - Левски. И за какви 7 минути продължение в Смолян намекват от „Иван Асен 26“?. Ако имат да кажат нещо, да го кажат в прав текст, а не да говорят и те като фенове и с недомлъвки.

Та така. Всеки тълкува истината само в удобната му посока. А ако се направи цялостна мозайка на футбола у нас, ще се разбере, че всички са маскари. Не само Левски, Литекс , БФС и съдиите. Всички, от-до!