Футболистът на Левски Гара Дембеле получи поредно признание за изявите си през последния сезон, след като спортния сайт "IMScouting" го постави на шеста позиция в цяла Европа по ефективност, а място в първите 20 в класацията намира и Димитър Бербатов от Манчестър Юнайтед.

В класацията влизат всички играчи, които са играли поне 1500 минути през сезона в дадено първенство, а за оценяването им в сметка влизат головете и асистенциите. Очаквано на върха са Кристиано Роналдо и Лионел Меси, като португалецът и аржентинецът имат гол или асистенция на всеки 57.14 минути.

Двама бразилци пък са на третото и четвъртото място - Хълк от Порто със средно 63.64 минути през гол или голов пас и Алекс с постижение от 64.90 минути.

Пети е Робин ван Перси от Арсенал с попадение или асистенция на всеки 70.76 минути. Именно следващото място е за Гара Дембеле с 76.89 минути. Интересното при малиеца е, че той има повече голове от двама футболисти преди него в класацията, но пък е добавил към тях само една асистенция. Сред първите 12 играчи в списъка няма такъв с по-малко голови пасове от малиеца. Зад Дембеле обаче остават футболисти като Лисандро Лопес, Алешандре Пато и Самуел Ето`о, пише БГНЕС. Димитър Бербатов пък е 19-ти с гол или асистенция на всеки 92.62 минути, което не е никак лош показател.