Фенклуб Сините акули подхвана инициатива в кафето „При акулите” деца да могат да празнуват рождените си дни в приятна обстановка. Първото тържество беше на дъщерята на председателя на фенклуба Дечо Харизанов - Симона, която навърши 12 години. Също като татко си, Симона е запалена почитателка на Черноморец Бургас.

Сините акули са амбицирани да превърнат празнуването на детски рождени дни във фенклуба в традиция. Вече има и следващ записан. На 7 февруари ще бъде тържеството на Калоян Пенчев. Момчето навършва 8 години и въпреки че още е малък, редовно ходи на мачовете на бургаския тим с баща си Добрин. Негов любимец е вратарят Паскал Борел. Калоян мечтае именно германският страж да му поднесе подарък, ала това не може да стане на 7 февруари, тъй като по това време тимът ще бъдат на лагер в Анталия. Борел може да зарадва малчугана след завръщането на тима от турския курорт.

„За нас е много важно да привлечем поддръжници на любимия клуб още от детска възраст. Като идват да празнуват рождените си дни във фенклуба, малчуганите неусетно стават поддръжници на синята идея. С интерес разглеждат снимките, вземат си картички, шалове и други клубни атрибути. Черноморец е кауза, синята идея е вечна. Като се запалят от малки, новите фенове ще привлекат още почитатели на акулите. Така редиците ни ще се разраснат, а потенциалът ни ще става все по-силен. Съсредоточили сме се върху собственото укрепване. Съперничествата с други агитки на този етап за нас не са приоритет”, коментира Дечо Харизанов.