След разразилия се скандал с жалбата на Литекс към УЕФА за нередовен играч на Дебрецен, от унгарската страна побързаха да обяснят случая.

Според сайта nemzetisport, въпросният футболист Петер Мате е бил включен в листа „Б”, което му позволява да участва в срещата.

Преди началото на мача-реванш в Ловеч, от Дебрецен са се консултирали и с делегата на двубоя, който е позволил Мате да излезе на терена.

Според поместената информация в унгарското издание, той е бил картотекиран за Шампионската лига, но при отпадането на отбора, унгарците получават възможност да направят промени в листата и тогава е бил изваден от нея, но все пак остава в листа „Б”.

Както вече стана ясно Литекс подаде жалба до УЕФА за нередовен играч в състава на Дебрецен, което може да класира българския тим по служебен път в групите на турнира Лига Европа. Влезлият като резерва в последната минута на мача в Ловеч Петер Мате не е бил записан в тимовия лист и това може да донесе санкции за Дебрецен. Унгарците победиха с 2:1 и с общ резултат 4:1 отстраниха Литекс.