Левски победи Локомотив Пд с 2:0 в среща от 23-я кръг на А група. Пред рехава публика на стадион „Георги Аспарухов” момчетата на Георги Иванов успяха да пречупят своя съперник, след по-равностойно първо полувреме, и тотално надмощие на „сините” след почивката. Дебютни попадения донесоха успеха на Левски, тъй като за първи път със синия екип се разписаха Петър Петраш и Мирослав Антонов.

На трибуните седнаха националният селекционер Станимир Стоилов, босът на Локо Пд Коко Динев, както и съгледвачи на полския Лех Познан.

Двубоят стартира ударно, с две греди в рамките на четири минути. Във втората минута Христо Йовов центрира от корнер, и изпълнението му облиза напречната греда. Малко по-късно Даксон центрира отляво, право на главата на Дембеле, който първо стреля в страничната греда, след това при опита за добавка стреля в тялото на Петков. От другите по-интересни положения най-отличителни бяха далечните удари на Влади Гаджев, както и надмощието на Гара Дембеле в атаката на Локо Пд.

Левски натисна в края на първите 45 минути, но стигна малко неочаквано до попадение, след като вече 20-тина секунди бяха изминали след даденото от рефера продължение. След центриране от корнер, Петър Петраш с глава надскочи всички и забоде топката в мрежата, за да се оттеглят „сините” на почивка с аванс.

След паузата Локомотив стартира с положение пред Георги Петков, когато Дембеле се възползва от подхлъзване на Минев, отне топката, центрира отдясно, Даксон засече с плонж с глава, и ударът му мина на сантиметри покрай страничната греда. Това се оказа обаче и една от последните възможности за „смърфовете” в мача, които изненадващо започнаха да играят все по-слабо с всяка минута.

Левски от своя страна започна да търси още по-уверено нови попадения. В 56-та минута бе сътворено и най-красивото положение за „сините”, Седрик Бардон след двойно подаване навлезе в наказателното поле и на скорост стреля, а Ставрев с мъка спаси. Последваха няколко смени в двата състава, а в 60-та минута Локо Пд имаше претенции за дузпа, след като Даксон падна в наказателното поле, но реферът Кольо Данев ги подмина безгласно.

12 минути, след като се появи в игра, Мирослав Антонов оправда доверието на Георги Иванов. Нападателят покачи на 2:0 в 70-та минута, след като овладя една топка и след две крачки стреля силно и технично от дъгата пред пеналта. До края на срещата Дембеле и Том опитаха да притеснят защитата на Левски, но тя се справи без проблем.

Друга „синя” резерва – Александър Александров – също се включи много силно, и изработи няколко добри възможности пред Ставрев, при една от които Ники Димитров от метър-два, но и от малък ъгъл, пропусна да направи резултата класически.

Така след 23 кръга, Левски е на пето място с 40 точки, а Локо Пд е 12-ти с 22.