Централният нападател на Левски Базил Де Карвальо даде обширна пресконференция, тъй като получи наградата за футболист номер едно на месец декември. Голмайсторът на А група коментира любопитни теми свързани с него и клубния му тим.

„Благодаря на всички в Левски. Благодаря на играчите, на треньора, на президента и на изпълнителния директор, че ми дадоха втори шанс да играя в Левски. Обичам „синята“ фланелка, винаги играя със сърце за отбора. Обичам футбола, защото това е една невероятна възможност за мен“, сподели Базил Де Карвальо в началото на брифинга.

„Ваканцията беше много кратка, но успях да си ида до Франция, където е моята съпруга, там живеят и най-добрите ми приятели. Бях до града където са нейните родители, бяхме една седмица и в Париж, там хапнах доста сенегалска храна. Качил съм два килограма, но това да си остане тук, не го казвайте на треньора ми“, допълни Базил, който очевидно бе в добро състояние на духа.

„Нямам гол срещу ЦСКА, но беше трудно да вкарам. Когато дойдох в Локомотив Пловдив в първия мач срещу тях играх, може би, 20 минути. Втория мач изкарах 9 минути, а в третия 5... Напусках всеки път с контузия. Първия ми мач с Левски срещу ЦСКА изкарах цялата среща. Бях притеснен, защото срещу този отбор винаги получавах контузия. Това беше първият етап, да изкарам целия мач. Сега идва ред за втория, да им вкарам гол. Искам да вкарам гол на ЦСКА и Левски да победи. В последния мач с ЦСКА имах вътрешното притеснение, че мога да се контузя отново. Не знам, защо винаги се получаваше така, но във всеки предишен мач, не успявах да финиширам срещата“, разказа още нападателят на Левски София.

Попитан кой е по-добър според него, Лионел Меси или Кристиано Роналдо, Базил Де Карвальо беше категоричен:“Меси е най-добрият“.

Голмайсторът на „сините“ допълни, че ако Левски иска да стане шампион, трябва да победи отборите на Лудогорец и ЦСКА през пролетния дял от първенството.