Среща на клубове от бившата Югославия се е състояла преди 15 дни в словенската столица Любляна, а основният въпрос в дискусията бил създаването на Балканска футболна лига по подобие на Скандинавската, пише днес вестник „Македонски спорт”.

Подобна идея беше лансирана преди години, но след това основни нейни поддръжници се оказаха именно хора от Македония и Сърбия. Сегашният й формат, представен от вестника, включва 18 отбора, като три места са за български клубове.

В евентуалната формация са заделени и две места за Словакия, която уж била изявила желание за участие. Явно български представители не са участвали на въпросната среща, а и самото събитие буди съмнения, тъй като няма нито един цитат на участник в събитието.

Единствено се преразказват думите на бившия нападател на Цървена звезда Драгиша Бинич, който в момента е президент на сръбския Напредак Крушевац, който казва, че позитивно би приел създаването на такава лига.

18-те евентуални отбора са подбрани според класирането във всяка лига в края на есенния полусезон. Така трите отбора от нашата А група, които би трябвало да бъдат включени в такъв турнир през този сезон би трябвало да бъдат Литекс, ЦСКА и Локомотив София.