Защитникът Даниел Златков е разтрогнал днес договора си с Миньор Перник по вина на клуба, заради финансови задължения на перничани към играча.

От Миньор потвърдиха, че са били уведомени от БФС за едностранно прекратяване на договора, но отрекоха да дължат пари на Златков.

Изпълнителният директор на перничани ген. Йордан Димитров направи изявление на официалния сайт на клуба, че след направена справка в НОИ Перник става ясно, че тимът не дължи нищо на играча.

„Футболистът Даниел Златков, не се явява на работа от 16.08.2011г. Причините за неявяването му не бяха ясни на ръководството на ПФК Миньор Перник, до днешна дата (18.08.2011г.) Днес, в 14 часа, бяхме уведомени от БФС, че е получено уведомление от Даниел Златков, че прекратява едностранно договора си с ПФК Миньор Перник, поради финансови задължения на клуба към него. Съгласно направената справка в НОИ Перник, към днешна дата ПФК Миньор Пк. няма задължения към футболиста. На възникналите въпроси, дали Даниел Златков е свободен агент, аз като изпълнителен директор, гарантирам, че той не е свободен агент към днешна дата, съгласно нормативните документи на БФС“, се казва в изявлението на ген. Димитров.