Защитникът на Ботев Пловдив Даниел Златков тренира пълноценно с отбора в седмицата преди мача с Черно море, съобщава официалният сайт на клуба. Централният бранител вече участва в натоварванията наравно със своите съотборници, след като в началото на годината претърпя хирургична интервенция и пропусна почти цялата подготовка за пролетния полусезон.

На облекчен режим преди двубоя с "моряците" се подготвят Тодор Неделев и Валентин Галев. Халфът на "жълто-черните" е с травма в бедрото, а вратарят има проблеми с коляното. Всички останали футболисти в лагера на "канарчетата" са здрави и се подготвят на пълни обороти за предстоящия двубой от 26-ия кръг на "А" група, след който за Ботев предстои период от три седмици без официални мачове.

Отборът почива в следващия кръг, в който по програма трябваше да срещне извадения от елита тим на Литекс, след което предстои и пауза заради официалните дати за контролни срещи на националните отбори. Следващата среща за първенство за Ботев е на 3 април, когато възпитаниците на Николай Костов гостуват на Лудогорец в двубой от 27-ия кръг.