Още един от основните футболисти на Локомотив Пловдив най-вероятно ще напусне клуба заради по-добра оферта. Става въпрос за полузащитника Даниел Георгиев, който има много примамливо предложение от клуб от румънската Лига 1, съобщава БТА.

Най-вероятно става въпрос за амбициозния клуб Астра Плоещ, който през тази година ще се стреми да спечели място в Лига Европа.

Ако полузащитникът напусне, то Локомотив вече ще се е разделил с 14 души от отбора, който достигна до финал за Купата и спечели място в Лига Европа. Петима вече подсилиха ЦСКА, Даскон се върна в Бразилия, Танко Дяков играе в Жетису, а други двама са на проби в малтийски клуб.

Преди дни Даниел Георгиев отклони предложение от гръцки клуб, най-вече заради нестабилното положение в страната. Както се знае, само 6 клуба от местната първа лига взеха лиценз още на първа инстанция. Останалите 10 от първа дивизия са в непрекъснати дела с играчи, които претентират за неполучени заплати.

В началото на следващата седмица трябва да стане ясно и как ще се развива по-нататък Локомотив (Пловдив). Досегашният собственик на черно-белите Консктантин Динев се оттегли, а като единствен реален кандидат за акциите се споменава варненският фармацевтичен бос Веселин Марешки. След представянето му на стадиона в парк Лаута трябва да стане ясно и каква ще бъде политиката на клуба през новия сезон.