Даниел Генов поднови пълноценни тренировки с отбора, след като в продължение на десетина дни лекуваше травма в глезена. От началото на седмицата офанзивният футболист на "канарчетата" се готви наравно със съотборниците си и се очаква да бъде в кондиция за двубоя срещу Литекс в събота.

Контузията на Генов датира от преди последния шампионатен мач срещу Черно море, в който той все пак взе участие. В края на срещата обаче 26-годишното крило бе заменен принудително и се наложи да се възстановява по време на паузата в първенството.

След завръщането си от националния отбор към "жълто-черния" тим се присъедини и Александър Колев. Таранът на Ботев се прибра в добро здравословно състояние и тренира на пълни обороти за срещата с ловчанлии. В четвъртък се очаква завръщането и на младежките национали на "канарчетата" Радослав Терзиев и Милен Гамаков.

С проблеми продължават да бъдат Серкан Юсеин, който тренира на облекчен режим заради травма в глезена и вратарят Валентин Галев, който е с разтежение в бедрото.

Мариян Огнянов също продължава лечението си на засегнат нерв. Коварната контузия вади халфа от сметките за мача с Литекс.