Футболистът на Славия Даниел Пеев даде специално интервю за Гонг само ден преди мача срещу бившия си клуб Пирин, в който ще трябва да се изправи срещу досегашните си съотборници и приятели.

„Прекарах много добри дни, Пирин ми даде много. Ще изляза със смесени чувства, неприятно е, че точно срещу тях ще трябва да играем, но е нормално. Рано или късно щеше да дойде този ден. Ако бяхме гости може би щеше да е по-добре. Пирин може да победи всеки, корав съперник, добре се защитават, могат и да вкарват. И ние обаче ще се постараем да не ги чака нищо добро. Допреди малко говорих с повечето от тях и се шегувах с тях”, заяви Пеев.

„Със сигурност особено на мен ми се канят доста, на тях също им е ясно, че едва ли ги чакат хубави минути на Овча Купел. Вили Вуцов доста добре познава Пирин, но разговаряхме и се надявам, че утре ще завърши всичко добре за нас”.

Относно лошите атмосферни условия в страната, Пеев коментира: „Със сигурност ще играем нещо, което само в много малко страни може да се види. Споделих, че ако кадрите от този мач (Миньор – Монтана) достигнат до някоя друга държава, ще бъде странно. Не са виновни хората от Миньор, просто виждате какви са условията. Според мен изобщо не трябваше да има кръг”.

„Играл съм на подобни терени, още миналият кръг с Мездра, а и много други пъти. В България доста често се случват такива неприятни работи. Не виждам, каква полза може да има от този мач. Утре ще излезем и ще искаме да победим. Теренът има огромно влияние върху играта”.

„Чувствам се много добре, нямам проблеми. Доста приятно изненадан съм, и преди знаех, че се работи професионално, но останах доста впечатлен от организацията на клуба, работи се много професионално и се надявам с всеки изминал мач да показвам, че се чувствам добре в Славия”.

„Смятам, че с Родопа имаше периоди, в които играхме много добре. Все пак Пирин е по-голямо име от Родопа и този финал за Купата и други победи помогнаха да се заговори по-сериозно. Лесно се стига върха, но и трудно да се задържиш там”, обяснява шума около своето име Пеев.

Относно възможността да заиграе заедно с брат си Георги в националния отбор, асът на Славия коментира песимистично: „Като знам, какво се случи с него в националния отбор, вероятността да играем заедно там е много малка. Аз като всеки нормален футболист искам да играя за родината си, но да съм на нужното ниво и да играя. Не да съм там за 1-2 мача и да стоя на пейката. Желая успех на националния отбор”.

„За мен най-важното е да гледам реално на нещата, за да играеш в голямо първенство трябва да поддържаш ниво, на мен лично целта ми е да се представям все по-добре за Славия и ако имам възможности и късмет да играя в някое по-силно първенство от българското. Аз съм достатъчно амбициозен и постоянно гледам да подобрявам играта си”, завърши Дани Пеев.