Футболистът на Славия Даниел Пеев получи най-леката обувка произвеждана в света. Тя бе връчена от фирма за спортна екипировка на един от най-талантливите футболисти в българското първенство. В света има произведени едва 815 броя от тези обувки, като теглото на лимитираната серия е 165 грама чифта. Според организаторите Даниел Пеев ще бъде единствения притежател в България на тези обувки. Връчването на наградата стана на официалното представяне на новите екипи на националния отбор по футбол.

„Ще изпробвам обувките на финала в турнира за Купата на България. Това са големи обувки за големи мачове. Надявам се да изиграем доста мачове на високо ниво. Ако сам на нужното ниво става и за националния отбор, а пък може да ги подаря на брат ми да играе в националния отбор, важното е обувките да са там”, каза Пеев.

Футболистът говори и за предстоящия двубой със Спортист. „Това е мач като мач. На хартия се водим фаворити и трябва да победим. Всеки един първи мач за първенство е доста трудно. Докато се нагодиш не си в нужната форма. С футболистите, които притежаваме и формата, в която сме, трябва да победим”, каза Пеев. Полузащитникът заяви още, че не всички ресурси ще бъдат насочени към турнира за Купата на България. „Не може да насочим всичко към купата. Имаме достатъчно голям брой футболисти, с които да играем и за купата, и за първенството”, допълни още Пеев.