Андвеле Слори, Жанвион Юлу-Матондо, Тони Калво… Сравнително сериозни визитки и още по-впечатляващи заплати. Левски дълго време търсеше повишаване на класата по своите флангове, въпреки че силата на един отбор обикновено е в така наречената средна ос.

Левски наблегна на чужденците в търсене на новия Жоазиньо и привличането на по-добър от Даниел Младенов. Заместникът на бразилеца обаче е наше момче, което пристигна от Враца – Симеон Райков.

Следващите редове ще бъдат за ролята на Даниел Младенов в „синия” отбор и неговите опоненти в последната една година.

Първият, който дойде бе игралият за холандския национален отбор Анди Слори. Той извади фантастична визитка, само че на терена тя не му помогна особено. Бившият футболист на Уест Бромич и Фейенорд набързо си събра багажа. Наприказва един килограм глупости, а зад гърба му останаха 5 мача без никакъв принос за каузата на Левски. В момента се води, че играе някъде в Австралия, но и това не е доказано.

След продажбата на Жо в Русия, на „Герена” пристигна една странна птица. Жанвион Юлу-Матондо се подвизаваше повече на левия фланг, но левият му крак ставаше само за подпиране. Белгиецът с атрактивен външен вид поне вкара три гола, но по-запомнящото се бяха танците след тях. Едни чупки, едни стойки, но поне това ще остане в съзнанието на футболния запалянко, който си пада по сеирите. Между другото и Матондо беше национал, макар и бивш. Той има във визитката си 8 мача за младежите на Белгия, което не му помогна по време на краткия престой в София.

Дани Младенов в страната на чужденците

източник: снимка: Sofia Photo Agency

Тони Калво събра очите на всички, когато стана ясно, че Левски го привлича. Европейски шампион с Испания при юношите и то в компанията на Пике, Мата, Гранеро, Капел и още няколко от този род футболисти. Добра кариера в Гърция, скорошен трансфер в Парма. Испанецът трябва да издуха всички бекове в България, но засега това не се случва. Калво определено не е лош футболист, но към днешна дата не личи много да се хвърля в боя. Рано е за крайни оценки, но на този етап е сигурно, че ще изиграе повече срещи за Левски, отколкото записа в актива си като футболист на Парма. Чакаме първия му гол, вече има една асистенция и изработена дузпа, но тепърва ще преценяваме възможностите му във важните битки.

Тези тримата обаче няма как да трогнат едно момче, чиято визитка е по-калпава, почти никаква преди да дойде в Левски. Даниел Младенов от Кюстендил не се набива на очи, но е със своята важна роля в Левски. Миналата година започна впечатляващо. През първия полусезон изигра 28 мача! Тоест бе на линия във всички срещи. Вкара важни голове в Европа. После започна голямото търсене на неговия заместник. Вчера в Перник отново се видя каква е точната роля на крилото. Златна резерва, която винаги е добре да имаш някъде до теб. Със сигурност на Георги Иванов му е по-лесно, като притежава един такъв, който не мрънка и винаги е готов да влезе, а и да реши даден завързан мач.

Просто си има подобен тип хора, които избухват от втора позиция. Тайно оръжие, което трупа ценни точки за отбора си и не прави драми. За разлика от Матондо, Слори и Калво очакванията са скромни, а заплатата поносима. Характерът му пък не създава проблеми. И още нещо, Младенов много рядко пропуска тренировки на Левски, защото явно е здраво момче, което не скатава.

Публиката на Левски не умира от кеф като го види, но треньорът знае, че може да му има доверие, когато се наложи някой да напада в края на мача.

Младенов едва ли ще измести от титулярното място Тони Калво. Двамата са различен тип футболисти, но е сигурно, че вчера Даниел уреди колегите си с премии от мача в Перник и остави Левски в играта.