Халфът на Локомотив Пловдив Дани Кики напусна накуцвайки предпоследната тренировка на отбора преди двубоя с Черноморец. По време на мачлето в края на заниманието Кики усети болка в бедрото на левия крак и напусна терена. По всяка вероятност обаче става въпрос за леко схващане и няма да има проблем бившият младежки национал да играе в събота.

Срещата с „акулите” ще е първа за Дани Кики от пловдивското дерби насам. Той отнесе най-тежкото наказание за баталните сцени след мача и не е играл в официална среща повече от 4 месеца.

Нападателят Гара Дембеле също е с травма и днес тренира индивидуално под ръководството на кондиционния спец Чудомир Чокаров – Чудото. От лекарския щаб на Локомотив Пловдив обаче са категорични, че Дембеле ще бъде на разположение на Шенсой за събота.

Всички останали футболисти в лагера на „черно-белите” са здрави и надъхани за първа пролетна победа. След тонизиращата тренировка днес, „смърфовете” се качиха на клубния автобус и заминаха на възстановяване на базата на втородивизионния Брестник.

Утре в 13 часа е последното занимание на Локомотив Пловдив преди двубоя срещу Черноморец.