Дани Кики се завръща в дербито Ботев – Локомотив Пд, след като за последно игра в онзи мач с много емоции на стадион Христо Ботев, в който накрая станаха сцените със забитото знаме с участието на Кики, Акалски и Лилчо Арсов. Дани разкри пред Дарик радио какви са очакванията му от предстоящия мач в събота от 16 часа.

- Дани, какво си спомняш от последния мач Ботев – Локомотив, в който игра?

- Последният ми мач беше с неприятни спомени за мен. Дай Боже, сега този мач да е със съвсем различни емоции и ние да излезем крайни победители, защото мисля че в градското дерби няма значение кой в каква форма се намира. Важното е мобилизацията на всеки един футболист да е на максимално ниво и всеки да даде всичко от себе си.

- Защо се случи онова забиване на знамето? Толкова емоционален ли е този мач?

- Да. По принцип не искам да се връщам назад и да коментирам нещо със задна дата. Този мач е с най-много емоции от всички мачове. Даже дербито между Ботев и Локо е по-голямо от Левски – ЦСКА. Няма да се връщам на минали неща, а гледам само напред.

- Готов ли ще си, ако те пусне треньорът, да играеш в мача със същия заряд?

Контузията ми не е тежка. Естествено, че искам да играя в този мач. Ще вляза максимално концентриран в двубоя, ако ми гласуват доверие.