Старши треньорът на Монтана Ферарио Спасов даде почивка на един от най-опитните си футболисти Йордан Тодоров за предстоящата осминафинална среща с Локомотив Пловдив. Двубоят в града под тепетата е в сряда от 17.30 часа.

34-годишният ветеран в бивш играч на "смърфовете", но няма да се подвизава срещу тях. Освен на Тодоров, за мача на "Лаута" наставникът на монтанци няма да разчита и на нападателя Александър Киров.

През пролетта юношата на Левски претърпя операция на левия глезен и макар, че вече тренира наравно със съотборниците си, от треньорския щаб не бързат с неговото включване.

Очаква се Ферарио Спасов да остави на пейката и други титуляри и даде шанс на някои от твърдите резерви, на които не се разчита в срещите от първенството. Отборът на Монтана замина днес за Пловдив с група от 18 футболисти.

В нея не попаднаха 22-годишният полузащитник Янко Ангелов и централният нападател Матей Поплатник. Първият има проблеми с адукторите, а бившият младежки национал на Словения се оплаква от болки в петите.

Монтанци вече направиха една тренировка на терена в спортния комплекс "Беркут", където отборът ще остане да пренощува. От там утре цялата група на Монтана тръгва за Пловдив.

Групата на Монтана за мача с Локомотив Пловдив:

Вратари: Христо Иванов, Ивайло Василев;

Защитници: Георги Пашов, Иван Михов, Асен Георгиев, Георги Ангелов, Христофор Хубчев, Християн Попов;

Полузащитници и нападатели: Йордан Георгиев, Владимир Мичев, Иван Минчев, Станислав Генчев, Алби Дости, Здравко Лазаров, Борислав Балджийски, Сергей Георгиев, Любомир Генчев, Атанас Илиев.