Председателят на съвета на директорите на Берое Дамян Георгиев заяви, че от БФС са го уверили, че заралии няма да имат проблеми с издаването на лиценза за евротурнирите.

„Ние разговаряме постоянно и Община Стара Загора помага много на отбора на Берое не само с финансови средства, но и с различни неща като подръжката на стадиона, автобуса който ни осигуряват и с много други неща. Надявам се сега, както казах със спечелването на купата да ни задължи нас гражданите и община Стара Загора да запазим този отбор и той да продължи да ни радва”, сподели Георгиев пред BeroeOnline.

„Следват много тежки разговори за осигуряване на финансирането на отбора от тук нататък. Досега успяхме да запазим този отбор, да покажем че може да съществуваме и по този начин в резултат и на мъжеството, което показаха футболистите, треньорите и всички фенове. Аз много се радвам и споделям с приятели от други градове, че нашата публика винаги подкрепя отбора независимо дали губи или печели, което е много хубаво. Надявам се целия град да се надигне и да успеем да намерим нормално финансиране, за да продължи напред”, добави председателят на съвета на директорите на Берое.

„Аз казвам, че Берое ще го има независимо с какви финанси, какви футболисти, но в крайна сметка сме задължени да запазим това което сме направили до момента и да продължим напред и да го доразвием. Предстоят преговори с треньора и футболистите, не толкова за увелечение или намаляваме на заплатите, а за това че отбора има сигурно финансиране и че ще им се плаща редовно заплати и премии, и те да бъдат спокойни, за да играят футбол. Това е целия проблем. Готвим се за евротурнирите. Много се спекулира с темата че Берое няма да получи лиценз, аз лично няколко разговора съм провел с ръководството на БФС и от там са уверени, че няма да има проблем с издаването на лиценз на отбора”, коментира босът на заралии.

„Това е един комплект документи и попълване на определени критерии и единствения критерий на който ние не отговаряхме беше стадиона, но сме посочили стадион Герена (Георги Аспарухов) в София, който има лиценз на УЕФА, т.е. не би трябвало да има проблем да получим лиценз. Това зависи от лицензионната комисия на БФС. Тя трябва да излезе до една - две седмици с решение. До колкото ми е извесно сега тези документи се разглеждат от одитора на футболния съюз и след това на заседание на комисията, тя ще излезе с решение. Аз очаквам положително решение на база документите, които сме подали. До вчера очаквахме, че някой от големите отбори ще създаде проблем, вие знаете че във футбола както и на други места има лобита. Надявам се да не се стигне до там, надявам се хората, които мислят да го направят да видят поне 5 мин. от този мач, от тази навероятна публика и наистина да спрат пред тази сила”, допълни Георгиев.

„Надявам се, ако имаме необходимите финанси че ще привлечем нови футболисти, но пак казвам това е решение на треньорите, ще имаме такъв разговор с тях. Всеки треньор иска да привлече по-добри футболисти, за да се представи отбора по-добре в турнира. Пак казвам тука до една-две седмици трябва да се справим с основния финансов проблем, за да превлечем нови футболисти, да участваме в Европа, за да ни се радва не само Стара Загора, но и Европа”, каза още Дамян Георгиев.