Временния шеф на Берое Дамян Георгиев заяви на пресконференция, че основното ядро от отбора ще се запази и за пролетния полусезон.

"Провел съм разговори с повечето играчи, а 3-4 от тях продължават да мислят дали ще продължат в Берое. 80 процента от футболистите ще играят в Стара Загора и през пролетта", каза адвокат Георгиев.

Заради липсата на стабилно финансиране през последните месеци в Стара Загора всеки ден се разнасят различни слухове относно съдбата на футболния клуб и затова Дамян Георгиев предизвика тази среща с медиите и феновете.

"Причината да свикам тази пресконференция е една единствена заради появилите се клюки, лъжи, интриги, които витаят в града на липите от едно известно време. Досега аз информация относно състоянието на клуба не съм крил, защото решенията не ги вземам еднолично. Лошото е някъде по трасето информацията се изкривява и стига като "счупен телефон" до обществеността. Поради тази причина съм тук пред вас", започна Георгиев.

От месец юни няма нормално финансиране в клуба и аз попаднах в тази ситуация през октомври, когато някой трябваше да поеме отговорността Берое да продължи за съществува.

"Досега тайно се надявахме някой да дойде и да поеме финансовата издръжка, но ден днешен няма такъв човек. Винаги съм казвал, че не съм собственик на Берое и никога не съм се вживявал в тази роля. Моята задача е не да получавам заплата, а да запазя това, което града притежава и да го предам на някой, който има възможности да издържа този отбор. Разбира се има задължения които трябва да се покриват. Въпреки приказките за италианци, бразилци, грузинци, гърци, норвежци, в крайна сметка аз лично съм преговарял с 4-5 човека, които са проявявали интерес. Някой от тях казаха дайте ни парцел на центъра на Стара Загора, друг ме пита колко са ви задълженията и като разбера казва че нямал тези пари", каза още Дамян Георгиев.

Той призова този, който пуска слуха за това че иска пари за акциите, да дойде и да му го каже в очите

Отношенията ни с Илиан Илиев са ясни, той е старши треньор и изпълнява задълженията си коректно в спортно-технически смисъл.

"Отношенията между Илиан и мен освен приятелски са между работник и работодател, и дали договорът му с Берое ще бъде прекратен не е мое решение, защото просто не съм вземал такова. Още веднъж казвам, че нямам конфликт с него", каза Георгиев.