Бразилският футболист на Локомотив Пловдив Даксон да Силва ще вземе участие в мача срещу Черноморец, въпреки че се подготвя със своите съотборници от едва една седмица. Новината заяви старши треньорът на „смърфовете” Иван Маринов.

Той уточни, че халфът няма да бъде на терена през всичките 90 минути и допълнително ще се решава дали да започне като титуляр или да се появи като резерва.

„Даксон тренира с най-голямо желание от всички, тъй като пропусна първия кръг. Той със сигурност ще бъде в групата и ще вземе участие в мача, но тъй като е по-назад с подготовката ще преценя точно колко време да го използвам. Той е важен за нас футболист, но ние трябва да бъдем разумни и да мислим преди всичко за неговото здраве”, коментира Маринов.

Новият наставник на „черно-белите” ще може да разчита на всички свои футболисти при повторния си дебют начело на тима. Това стана възможно, след като травмите на Дани Кики, Том и Людмил Николов отшумяха и те тренират напълни обороти.

Иван Маринов сподели очакванията си за двубоя с Черноморец: „Наблюдавах Черноморец в първия кръг и видях един много добре подготвен и добър отбор. И те обаче си имат слабости, които ние ще се опитаме да използваме. Моите футболисти осъзнават напълно неприятната ситуация, в която се намират и са амбицирани по най-бързият начин да излязат от нея. Както за мача с „акулите”, така и за в бъдеще ще ни трябва преди всичко силна психика, ако я имаме това, което искам от момчетата на терена ще се получава много по-лесно. В малкото дни, в които сме заедно с момчетата акцентирахме върху тактическата постройка на отбора, която в случая е съобразена и с начина, по който играе Черноморец”, сподели Иван Маринов.

„Смърфовете” ще пътуват за Бургас в неделя, където ще отседнат на режим преди двубоя, а вечерта те ще тренират, като все още не е уточнено на кой терен.