Бразилският халф на Локомотив Пловдив Даксон Да Силва призна, че в България предпочита да играе само в „черно-белия” клуб. „Честно да си призная не ми се иска в България да играя в друг клуб освен в Локомотив. Освен това когато напускам Локомотив искам да е на такава позиция, на каквато заслужава и аз да съм спокоен, че съм го оставил на добро място”, каза Даксон. Футболистът призна, че трансферът му в Черноморец не се е осъществил заради дребен детайл, за който може да говори единствено мениджърът на школата Кампо Гранде – Педриня.

Футболистът коментира и поведението на треньора Наджи Шенсой по време на мачовете. „С тези по-темпераментни действия Шенсой показва, че иска да помогне с каквото може на отбора, дори да влезе на терена. Така ние усещаме, че той също много желае победата. Иначе аз най-добре се чувствам като играя зад нападателите. Знам, че много се изговори за мача с ЦСКА. Имам треньор, който ми казва къде да играя. Аз само изпълнявам. За мача с ЦСКА г-н Шенсой ми беше казал да играя като централен нападател”, каза още Даксон. Футболистът заяви още, че не се притеснява от факта, че дузпите в Локомотив ги бие Здравко Лазаров, а не той. „Важното е да влизат. Няма значение кой ги бие. Преди мач обсъждаме вариантите и ги изпълнява този, който се чувства по-добре на терена”, допълни още Даксон.

„Наистина ми е много неприятно, че Ботев бе изваден от групата. Винаги е хубаво да се играе едно дерби. Както за публиката, така и за нас. Иначе мястото на Локомотив е в А група и то доста по-напред. Още преди началото на шампионата казах, че ще трябва да изиграем 15 финални мача. С ЦСКА и Черноморец беше трудно, сега с Черно море ще е още по-трудно”, допълни още халфът.

Бразилският футболист разкри малко повече подробности около школата Кампо Гранде, от която дойде в България. „Тази школа се намира в Рио. Постоянно има 50-60 деца до 18 години, които се подготвят там. Много от децата, които са минали през тази школа в момента играят в Италия в Серия А и Б. В България първо дойдохме двамата с Алекс, после и Том. Футболът тук е малко по-различен, но за 4 години свикнах и не ми прави впечатление”, каза още Даксон Да Силва.