Звездата на Локо Пд Даксон да Силва се прибира в България в понеделник, съобщи за Гонг представителят на школата „Кампо Гранде” Кузман Маринков. По първоначална информация бразилецът трябваше да си дойде утре, но „изненадващо” ще закъснее с няколко дни. С него у нас пристига и мениджърът му Педриньо.

Веднага след кацането на двамата в България ще започнат финалните преговори за трансфера на Даксон в Черноморец. Той бе считан за сигурен, но след идването на Коко Динев в Локо Пд е възможно да се стигне до обрат. Треньорът на „смърфовете” Наджи Шенсой държи да има Даксон в състава си и въпреки че сделката се движи от Галя Топалова, е възможно новото ръководство да намери начин да задържи бразилеца.

„Има разбирателство между г-жа Топалова, г-н Събев, мениджърите и футболиста. Всичко е договорено, но е възможно да настъпи промяна. В Локомотив искат много Даксон да остане, така че в крайна сметка всичко ще стане ясно в последния момент”, заяви Маринков.

Той допълни, че Евертон Джилио със сигурност остава на Лаута и през пролетта. Том се прибира утре и в неделя започва подготовка с отбора. Преди това обаче той ще трябва да бъде прегледан от лекарският екип на „черно-белите”, за да се установи какво е състоянието на травмата в корема, заради която бразилецът пропусна почти половината мачове на Локо Пд през есента.

Другите двама бразилци – Рафаел и Тиаго със сигурност напускат „смърфовете”. Шенсой няма да разчита на тях и двамата ще бъдат освободени заедно със сънародника си – кондиционния треньор Руи Мендес.