Бразилецът Даксон да Силва показа за 30 минути игра срещу Любимец, че старата любов, между него и феновете на Локо Пд, не е забравена, че дори й предстои нов етап на развитие. Не само с двата голови паса, но и с желанието си за игра Даксон показа,че когато физически е готов за цял мач, то той отново ще радва „черно-белите” фенове. След мача с Любимец много от привържениците пожелаха да се снимат с него. Какво мисли бразилецът след успешния си повторен дебют?

„Аз се чувствам много добре в Локомотив, защото тук е моят дом, откровен и развълнуван е Даксон. Тук съм да дам всичко от себе си за Локомотив, за което ще трябва да работя още много. Очаквах това топло посрещане от страна на феновете, защото знам колко много ме обичат. Тях не мога да ги забравя никога, където и да отида.Нямам думи за днешното им отношение към мен.Здравко Лазаров ми е приятел и беше жест от негова страна да ми даде капитанската лента.”

Кога халфът ще е готов да играе 90 минути на терена?

„Сега не мога да кажа, откровен е Даксон. Трябва още малко да поработя.Ще видим. Трябва ми време. Аз мисля, че по най-бързия начин ще трябва да влезна във форма. Засега не мога да правя сравнения между този Локомотив и онзи, в който аз играх преди време. Аз като човек съм голям оптимист и мисля и с Локомотив като играя да съм оптимист.”

За краткото време в Пловдив дали е успял Даксон да разгледа града и дали вижда промени в него?

„Пловдив не се е променил, смее се Даксон. Пловдив е спокоен град. Аз обичам много да живея тук.”