Любимецът на „черно-бялата” публика Даксон да Силва се съгласи да говори пред камерата на LPortala.net, специално за феновете на Локомотив. Той им е добре познат, повреме на предишния си престой на Лаута, но остави противоречиви мнения след самоволното напускане преди година и половина.

Днес, Даксон съжалява и се извинява на клуба и феновете.
„Бил съм тук четири години, това е моят дом. Чувствам се много добре, мисля че тук нещата вървят към по-добре. В Бразилия винаги се интересувах какво се случва с Локомотив. Организацията е много по-добра, има и поставени по-високи цели. Не съм в оптимална форма, но мисля, че в момента съм в състояние да изиграя едно полувреме. Не ми е нужно много време, за да вляза в ритъм. Няма проблем и с документите, жълтата ми карта мога да получа бързо”, разясни бразилецът.

„Преди два месеца изкарах подготовка с един бразилски отбор. Стоях си в къщи, защото без жълта карта немога да ида никъде. След един разговор с мениджъра ми Педриньо се разбрахме да изкарам подготовка с един отбор от Рио Дежанейро. Той остава мой мениджър, но се разбрахме преговорите с Локомотив да си водя сам. Той остава мой приятел, както и мой мениджър. Помогна ми да отида на проби в румънския Миовени, където търсеха футболисти. Изиграх два мача, но им трябваше повече играч с дефанзивни функции. Това не е моята сила и се отказах.”
Даксон говори трудно за напускането си от Локомотив преди година и половина. Признава, че е сбъркал, но това се усеща много по-добре в гласа му.

„Избягах от Локомотив, в търсене на нещо по-добро за мен. Така съм мислил тогава, сега осъзнавам, че сгреших. Тази една година беше много трудна за мен. Нямах работа, нямах пари. Сега мисля, че съм друг човек, мисля по друг начин. Най-близко до мен беше баща ми, семейството ми, приятелката ми Аманда и Гунди (бел. ред. Директорът на стадион „Локомотив” Никола Николов). Всеки път когато се чувахме ме караше да се връщам. Разказваше ми за промените на Лаута. Когато се заинтересуваха от мен, първо говорих с Атанас Узунов, после с Христо Бонев и накрая с Бранко Милованович. За мен предизвикателството Локомотив тепърва предстои и започвам работата си тук от нулата. Осъзнавам, че ми подават ръка и ще дам всичко от себе си, за да не разочаровам. Искам да се извиня на ръководството и на феновете. В живота има и грешки. Аз сгреших. Отново съм тук, но съм друг човек. Благодаря на запалянковците за обичта им, осъзнавам че ме чака много работа. Не се притеснявам от конкуренцията в Локомотив, това е добре за по-добрата игра на отбора.”