Левски победи Вихрен с 3:1 в контролна среща, играна на един от помощните терени на ст.”Георги Аспарухов”. За „сините” в игра се появиха много от юношите на тима, както и играчите от първия състав, които не попаднаха в националния отбор на Димитър Пенев.

С трети пореден гол в рамките на два мача се отчете нападателят Екундайо Джайеоба, чиято форма става все по-задоволителна.

Двубоят започна сравнително равностойно, но след петата минута „сините” наложиха териториален натиск, който доведе до попадение на Джайеоба в 11-та минута. Голът падна след добра триходова комбинация, при която Седрик Бардон подаде към Мариян Огнянов, който находчиво пусна към Джайеоба, а централният нападател шутира точно в мрежата на Шейтанов.

Левски се оттегли на почивка при този минимален резултат, но десетина минути преди края на полувремето Седрик Бардон получи контузия. Старши треньорът Станимир Стоилов извади французина от игра, като има съмнения за мускулно разтежение. Бардон бе заменен от Иво Михайлов (на снимката долу), който се изяви много силно в оставащите минути.

Веднага след подновяването на играта шампионите успяха да увеличат преднината си. Този път точен бе капитанът Елин Топузаков, който се възползва от едно меле в пеналта, овладя избитата топка и отбеляза за 2:0.

Пет минути по-късно, в 52-та, Дяков върна едно попадение за „сините”, като Станчев имаше шанс да изчисти от гол линията.

В средата на второто полувреме на Герена се появи и собственикът на Левски Тодор Батков, а целия мач изгледа изпълнителният директор Наско Сираков.

Крайното 3:1 оформи Стефан Станчев в 80-та минута. Юношата на шампионите нахлу отдясно в наказателното поле на Вихрен, стреля мощно по диагонал и прати топката в мрежата на гостите.

Следващият шампионатен мач на Левски е на 24 ноември срещу Локо София.