Локомотив Пд премина днес формално в ръцете на турския бизнесмен Левент Назифоглу. Само една малка спънка обаче попречи официално да бъде подписан договорът между двете страни. Оказа се, че Таня Тасева не се е сдобила с пълното удостоверение за наследници, тъй като няма документ от дъщерята на Александър Тасев от първия брак Ирина. До седмица и това удостоверение ще бъде на лице и сделката ще се официализира.

„Принципно Емил Наков, Таня Тасева и Левент Назифоглу си стиснаха ръцете. Най-важното е, че получихме пълномощно от г-н Наков като изпълнителен директор, с което на практика ни дава възможност да действаме в клуба както намерим за добре” коментира бизнесдамата Галя Топалова, която действа заедно с Левент Назифоглу. Емил Наков също потвърди за разбирателството между двете страни.

С подписаното от Наков пълномощно още утре финансисти и счетоводители на Назифоглу влизат в канцелариите на стадион „Локомотив”, за да започне ревизия и официално приемане на документацията. Очаква се до часове бившият вратар на Галатасарай официално да обяви екипите, с които ще работи, тъй като до началото на първенството не остава много време.

Докато течаха преговорите в София генералният секретар на „черно-белите” Атанас Узунов имаше да решава други проблеми в Пловдив. Оказа се, че има вероятност Община Пловдив да натресе концерта на Слави Трифонов на стадион „Локомотив”.

Тази сутрин изпълняващият длъжността кмет на града Константин Писков и Евгени Димитров от „Ку-Ку Бенд” не се разбраха с президента на Ботев Димитър Христолов шоуто на Слави да е край Бирената фабрика. Общинската управа веднага се опитала да пробута шоумените на стадион „Локомотив”, но Атанас Узунов е изразил бурното си несъгласие да ги приеме. „Аз не искам да бъде съсипана тревата на стадиона. Преди време от екипа на Слави идваха и казаха, че нашият стадион не отговаря на техните изисквания. Сега изведнъж пак се появяват и дори не ни питат” гневеше се Узунов.