Дългогодишният лекар на Левски Жан Филипов измина последния си земен път, а куп спортни личности го придружиха, редом с неговите близки, за да си вземат последно „сбогом“.

Както е известно, медикът, който има 40 години стаж на Герена зад гърба си, почина в петък, 28 ноември, на 76-годишна възраст.

Целият отбор на Левски, спортно-техническият щаб на „сините“, предвождан от Георги Иванов, финансовият директор на тима Константин Баждеков, както и служители на клуба присъстваха на погребението, което се състоя в гробищен парк „Малашевци“.

В сетния миг, за да отдадат почита на заслужилия специалист пристигнаха и представители на други български отбори. Георги Петков, Мартин Кушев, Станислав Генчев и Димитър Везалов присъстваха от името на Славия, бившият вратар на Локо Сф Румен Горанов, наставникът на Хасково и бивш треньор на Левски Емил Велев, хора от управата на Литекс, както и бившият лекар на националния тим на България по футбол Михаил Илиев споделиха тъжния миг.

Освен това и представители на баскетбола от славните години на този спорт, както и популярни лица от волейбола казаха последно „сбогом“ на Жан Филипов.

Много цветя и венци бяха изпратени и от привържениците на Левски, които посрещнаха новината за кончината на Филипов с неприкрита тъга.

Припомняме, че мачът между Левски и Литекс, който се игра преди ден (събота, 29 ноември), започна с минута мълчание в памет на Жан Филипов.

Целият екип на Гонг също скърби за загубата, като изказва своите дълбоки съболезнования!