Нападателят на Ботев Пловдив Иван Цветков, който през лятото се оказа ненужен в Левски и отиде при „канарчетата“ призна, че разликата между двата клуба все още е голяма.

„В Левски винаги се е работило на високо ниво. Нещата са много професионални и в организационен план. В Ботев е рано да говорим за това. Знаете, че отборът излиза от сериозна криза. Пътят е труден, но правилен.“

„Разликата между двата отбора е голяма, но се надявам да стане по-малка. Не съм сърдит на никой в Левски, няма за какво. Трябва да се гледа напред. Разочарован съм от престоя в Левски само, защото не успяхме да спечелим нищо, а публиката на отбора е голяма и в цялата страна хората се надяват на титли и медали“, сподели Цветков.

„Целта ни в Ботев трябва да е да играем, за да се забавляваме. Според мен, другите неща в момента не са важни. Видяхте какво постигнаха нашите отбори в евротурните, така че най-важно е да играем хубаво.“

„Мисля, че мога да играя срещу Левски, но това зависи от треньора. До мача в неделя има доста време. Ще играем с много добър отбор. Левски ако ще и с единадесет юноши да излезе на терена, те са от Левски, а това е достатъчно“, добави нападателят.

„Тази среща ще е важен тест за нас. Смятам, че когато ми изтече договорът с Ботев, ще приключа с футбола. Дано младите футболисти ме откажат по-бързо. Не мисля да ставам треньор. Тази работа е неблагодарна и не е за мен“, каза още Иван Цветков.