Заради слабата игра на Ботев Пловдив във вчерашния мач срещу Левски сериозни глоби ще отнесат играчите, спортно-техническото ръководство и административният щаб. Това обяви мажоритарният собственик на клуба Цветан Василев в обръщение до председателя на Съвета на директорите на "канарчетата" Юли Попов и до феновете.

Василев подчертава, че слабият резултат и незадоволителната игра, показана от отбора срещу Левски е довела до огромно разочарование стотиците хиляди верни привърженици на Ботев Пд и самия него, затова е решил да санкционира всички, отговорни за поражението.

Публикуваме обръщението на Цветан Василев без редакторска намеса:

На вниманието на

Председателя на Съвета на директорите

на ПФК „Ботев" АД Юли Попов

До феновете

на най-стария футболен клуб

в България „Ботев Пловдив“

Уважаеми г-н Попов,

По повод на слабия резултат и незадоволителната игра, показана от нашия отбор на срещата с „Левски“ на 12 март 2014 г., довела до огромно разочарование стотиците хиляди верни наши привърженици и мен самия, взех следното решение - на спортно-техническото ръководство, на административния щаб и на състезателите ще бъдат наложени сериозни финансови глоби за неизпълнение на поставената реалистична задача – класиране за турнирите в „Лига Европа“.

Поднасям извиненията си за показаната от отбора игра на всички наши фенове, пътували до София специално за мача, както и на тези пред малкия екран.

Мили фенове,

До днес Вие единствени в нашата съвместна работа не ме подведохте, не ме предадохте и с неистовата си подкрепа за отбора ме спечелихте за каузата, наречена „Ботев".

Сега, в този труден за всеки ботевист момент, вярвам, че отново Вие ще бъдете тези, които ще поведат отбора към така жадуваните от всички нас успехи.

Вярвам във Вас, както продължавам да вярвам и в спортно-техническото ръководство и в състезателите.

Старая се да създавам на всички в клуба максимално добри условия за работа и подготовка с една единствена цел, а именно – да радваме нашите верни фенове с играта и резултатите на отбора.

На любимия ни „Ботев“ му предстоят два изключително решителни двубоя с вечния ни съперник от Пловдив - отбора на „Локомотив“ на 16.03.2014 г., както и реванша за купата на България срещу отбора на „Левски“ на 19.03.2014 г.

Това ще бъде тест за всички нас,които обичаме „Ботев" - фенове, играчи,ръководство. Време е да покажем, че сме се развили като отбор и клуб и вървим в правилната посока.

Винаги съм казвал, че титлите и победите не са самоцел за мен, но това по никакъв начин не променя поставените от мен в началото на сезона задачи – класиране и участие в турнирите на „Лига Европа“. Не мога да простя на никого бездушие, апатия и безотговорно отношение към клуба.

Скъпи футболисти и треньори,

Искам да осъзнаете какво значи „Ботев" за нашите верни фенове! Те ни подкрепяха, когато бяхме във „В" група, бяха с нас и в „Б" група. Споделиха радостта ни от достойното представяне в „Лига Европа“. Сега отново са с нас, когато ни е трудно. Повече от всякога е нужно да се обединим и да положим безрезервни усилия, за да спечелим предстоящите тежки спортни битки и да изпълним поставените задачи!

С уважение,

Цветан Василев

13.03.2014 г.