Бившите футболни рефери Цветан Георгиев и Антон Генов разкритикуваха системата на управление на българското съдийство. Двамата гостуваха в понеделник в студиото на спортното шоу „Пред банята” по TV7.

„Проблемът е, че на българските съдии им нямаме доверие”, заяви Георгиев. Той обясни, че това се получава, защото като институция българските съдии са под юрисдикцията на изпълкома на БФС, а част от неговите членове от своя страна са собственици на футболни клубове. „При положение, че изпълкомът назначава съдийската комисия, дали съдийската комисия не се съобразява с изпълкома... и Архангел Михаил да стане шеф на съдийската комисия, той вече няма да е Архангел, а само Михаил”, коментира бившият международен рефер.

Антон Генов също подкрепи Цветан Георгиев. Той изрази позиция, че хората, управляващи българския футбол не трябва да бъдат свързани с клубовете. „Съдиите са живи хора и също се поддават на натиск”, оправда колегите си бившият топрефер. Генов отправи критика и към треньора на Черноморец Димитър Димитров, който беше изгонен по време на двубоя срещу Лудогорец. „Имам сведения, че Херо се е държал изключително некоректно със съдията още преди началото на срещата”, сподели пред водещите Генов.