Лидерът в А група ЦСКА записа загуба в последния си мач за годината. В контролен двубой в Търговище възпитаниците на Стойчо Младенов допуснаха поражение от местния Светкавица с 0:1.

Единственият гол в срещата бе дело на Мирослав Великов през втората част. Така ЦСКА инкасира втора загуба през есента. Както е известно „червените“ паднаха и от Локомотив Пловдив в мач от 1/16 финалите на турнира за Купата на България.

Наставникът на „армейците“ Стойчо Младенов започна мача с доста експериментален състав. Това бе продиктувано от липсата на редица от титулярите в отбора, които бяха пуснати в почивка по-рано, за да могат да се приберат по родните си места за Коледните и новогодишни празници. В състава на ЦСКА след шестмесечно отсъствие се завърна халфът Йордан Юруков, който показа много добра игра.

През първото полувреме мачът на стадион „Димитър Бурков“, на който присъстваха над 1500 зрители бе изключително равностоен. Първите няколко интересни положения дойдоха пред вратата на домакините. Първо румънският национал Флорентин Петре стреля силно от свободен удар, а след това Чиликов не успя да отправи удар с глава след центриране отдясно.

В 11-ата минута тимът на Светкавица не успя да се възползва след грешка на централния бранител Валентин Илиев, който действа несъобразително в наказателното поле. Последваха няколко положения дело на най-дейния в редиците на домакините Генов, който също нямаше късмет пред гола.

За ЦСКА до края на първата част добри възможности пропиляха Юруков и Георги Илиев, който предпочитаха да стрелят от далечни разстояния.

Второто полувреме започна по идентичен начин и „червените“ набързо организираха няколко атаки. Най-интересното положение в мача обаче дойде в 59-ата минута, когато домакините поведоха в резултата след фамозен гол на Мирослав Великов.

След атака по дясното крило и опит за центриране, Валентин Илиев игра с глава и изби топката, която бе застигната от Великов в близост до флагчето за изпълнение на ъглов удар. Футболистът на Светкавица центрира незабавно, топката се фалцира силно и след като срещна далечният стълб на вратата на Ивайло Петров се озова в мрежата за 1:0.

След гола ЦСКА показа по-настоятелна игра, но така и не успя да изравни резултата.