ЦСКА победи Видима Раковски с 3:1 в мач от четвъртия кръг на А група. Така, с актив от десет точки, столичани заеха второто място в класирането, на две точки от временния лидер Пирин.

Головете за "червените" бяха дело на Неи (10-та и 31-та минута) и Георги Чиликов (38-та минута). Почетното попадение за гостите отбеляза Асен Чалъков в 28-та минута.

ЦСКА откри резултата в 10-та минута след първото попадение на Неи с „червената” фланелка в мач от първенството. Велизар Димитров подаде на бразилеца отляво, той отправи много силен удар към врата на гостите, вратарят Абдиков не успя да реагира адекватно, опита се да избие коженото кълбо, но ръцете му се „огънаха” и резултатът стана 1:0.

Маркиньос, Неи и Удоджи изразиха радостта си по нестандартен начин, след като отпразнуваха попадението, танцувайки африкански танци. Останалите играчи изчакаха да свърши „червената фиеста" и тогава отидоха да поздравят голмайстора.

Асен Чалъков върна Видима в мача, след като отбеляза за 1:1 в 28-та минута. Атаката за гостите тръгна отляво, Мекиков комбинира със Зеленков, който намери Чалъков, последният засече подаването в движение и прати топката във вратата на Петров.

Столичани си върнаха преднината в 31-та минута. След прострелно центриране на Йордан Тодоров, Неи засече топката и я вкара във вратата на Абдиков за 2:1.

Георги Чиликов оформи крайния резултат в 38-та минута от началото на мача. Маркиньос изпълни пряк свободен удар, като подаде на Йордан Тодоров, който напредна и преодоля двама от играчите на Видима, след това центрира меко към Чиликов, който с глава отбеляза третото попадение за „армейците” в този мач.

Второто полувреме не предложи много голови емоции на около 4000-те хиляди фенове по трибуните на стадион „Българска армия”.

Неприятна ситуация се получи в 68-та минута, при една от малкото възможности за гостите да намалят резултата. Гайдаров центрира към влезлия в 66-та минута Драгомир Иванов. При опита си да играе с топката обаче, той се сблъска с Валентин Илиев и последният остана да лежи на земята. След удара между двамата, на защитника на ЦСКА бе оказана медицинска помощ, като главата му бе превързана с червен бинт. Стойчо Младенов вече бе извършил и трите си смени и така се наложи на Илиев да остане на терена до последния съдийски сигнал.

Футболистите на ЦСКА показаха завидна свежест, като изобщо не личеше, че са изиграли мача срещу Омония от турнира за Купата на УЕФА два дни по-рано. Те пресираха своите противници почти през цялото време, като на няколко пъти показаха, че истински се забавляват на терена.

Туристическата агенция „Алма Холедейз” организира по поръчка на Централния фенклуб на ЦСКА екскурзия за първия мач на „армейците” срещу Тулуза във Франция.

Телефони за повече информация и записвания : 02/480 89 28, 02/ 971 24 44 и 02/971 36 44.