Вчера циркът беше в ЦСКА. Днес е ред на Левски. Двата гранда имат една цел, а тя е да вземат прочутия лиценз. Друга тема е по какъв въпрос ще ходят в европейските турнири, ако изобщо стигнат до квота. Най-вероятно, за да се „прочуят“ отново.

Състоянието на „червени“ и „сини“ е отчайващо. Това обаче не ги прави по-малко влиятелни. Кризата на „Герена“ и „Армията“ е водещата тема. Между другото, ако не сте забравили, в събота играят България и Италия.

Националният отбор получи неочаквана „сянка“. Съперникът е достатъчно привлекателен, но на касите е тотално мъртвило. Ние си имаме нов селекционер, но и това не вдига интереса. Лагерът минава под девиза „спокойствие и силна храна“. Нови костюми, сдружение между Божинов и Михайлов, някоя друга заучена фраза и толкова. Цари пълна незаинтересованост преди мача, което може да се окаже и добра новина. Очакванията са изпарени отдавна. Така се играе най-лесно.

Борислав Михайлов със сигурност е доволен. Президентът привидно няма кахъри. Левски и ЦСКА помогнаха да е мирно и тихо около националния тим. Босът получи добър вот в УЕФА, което го радва още повече. Големият проблем обаче дебне зад ъгъла. Представете си, че двата гранда катастрофират и на практика. Тогава футболът ни официално ще изпадне в кома, която ще продължи дълго. Историята е доказала, че националният тим може да е силен, ако са добри „сини“ и „червени“.

Бившият вратар открито заяви, че ще се среща с премиера, за да иска държавна помощ. Това е ясен знак, че положението е тежко. Левски и ЦСКА вече не се борят за първото място, а за това кой ще фалира по-бавно. Националният отбор отдавна не е четвърти в света, а държи здраво четвъртото място в квалификационната група. Както и това в четвърта урна на жребия...

Изходът е неясен. Ситуацията в двата колоса се дължи на бездарно управление и далавери. Левски и ЦСКА в момента са параван на държавния тим, но тяхната деградация ще доубие най-популярната игра у нас. Държавната намеса е нужна, тъй като милиони българи страдат от разсипаните си любими отбори. Вчера панаирът беше на „Армията“, днес е ред на „Герена“. Билетите за България-Италия се продават с жалки темпове, а връзката е логична.

Боби Михайлов ще е пръв на стадиона, но премиерът Борисов сигурно ще пропусне. Все пак човекът има други задължения, а и празник. Църковният календар показва, че на 28 март имен ден празнуват Албена, Баян, Бойка, Бойко, Бойчо, Боян, Бояна и Иларион. Всичко е въпрос на приоритети. Кашата отдавна е надробена. Сега дойде време да я сърбаме.