Един от основните акционери в Левски Майкъл Чорни обяви своята подкрепа за старши треньора на „сините” в оставка – Станимир Стоилов. В интервю за вестник „Тема:Спорт” Майкъл Чорни заяви: „Мъри трябва да остане до края на сезона.”
Бившият благодетел на Левски споделя още: „Шампионската титла не ни интересува, важното е да изградим отбор от млади играчи за бъдещето.” Негово е и категоричното мнение: „На който не му се играе в Левски, да си ходи.”

Г-н Чорни, следите ли ситуацията в Левски?

Информиран съм, знам, че отборът е загубил вечното дерби след слаба игра.

Видяхте ли се с г-н Батков?

Да, бяхме заедно. По темата Левски обаче не сме говорили, дискутирахме други неща.

Какво мислите за мача с ЦСКА?

Във футбола, както и в живота, винаги има такива дни. Нищо страшно обаче не се е случило. Живота продължава, Левски ще се бори за шампионската титла, независимо от изоставането в точките.

Какъв е проблемът на Левски?

Вижте, налице е синдром, наречен Шампионска лига. Левски трябва да преболедува неуспешното си участие там. Левски трябва да гледа само напред към бъдещето, а то принадлежи на младите играчи. Трябва да им се даде път, възможност за изява. Да, опитните футболисти дадоха много, но те постепенно трябва да отстъпят мястото си. Левски трябва да гради отбор на бъдещето. В този смисъл шампионската титла те е толкова важна. Важното е да се изгради силен отбор, който да радва привържениците на Левски. Трябва да се изгради отбор на Левски, който да защитава честта на България по европейските терени години напред.

Какъв е правилният път?

Правилният път е да се даде шанс на младите. Заслужилите ветерани ще останат, но те трябва да взимат участие само в отделни мачове, а не да се разчита на тях непрекъснато. Ако има такива, на които не им се играе в Левски, да си ходят.

Станимир Стоилов трябва ли да остане старши треньор?

Вижте, не съм запознат с детайлите на ежедневната работа на Левски, но моето мнение е, че Стоилов трябва да остане до края на сезона. Да докаже, че може да тренира този отбор, да работи с него, да го съгради. Стоилов заслужава да получи шанс.

А Наско Сираков?

Пак казвам, не съм запознат с ежедневната работа в Левски. Сираков и Стоилов обаче направиха добър тандем, който донесе шампионски титли, купи на страната, добри игри в Европа. Този екип трябва да докаже, че се е поучил от грешките си.

Какво е бъдещето на Левски?

Отборът ще продължи да ни радва, въпреки моментните проблеми. Отново казвам, Левски трябва да изгради отбор за бъдещето с млади и талантливи играчи.

Бихте ли коментирали възможността Лукойл да влезе в управлението на Левски?

Засега не мога, далеч съм от конкретните проблеми, от прякото ръководство на Левски. Ще поддържаме връзка. Всичко добро!