Пребитият на 18-и септември в центъра на Бургас вратар на Черноморец Иван Чворович ще започне пълноценни тренировки в понеделник, 1-и октомври, съобщиха от клуба.

Според диагнозата на лекарите, окото на сръбския вратар, което пострада най-сериозно, все още е леко притворено и той вижда мътно, но радващото е, че няма кръвонасядания. Така оптималния период, в който сърбинът ще се върне на терена е до началото на седмицата, въпреки че и тогава натоварванията няма да са сериозни.

В същото време ветеранът Тодор Попов е напълно възстановен от луксацията на рамото и може да бъде равностойна конкуренция за титулярното място на Владислав Стоянов. Досега 34-годишният Попов беше включван в групата на обезболяващи инжекции заради липсата на друг играч за този пост.

Все още не са напълно възстановени защитниците Стефан Трайков и Траян Дянков. Двамата тренираха и днес на облекчен режим, а дали ще попаднат в групата за гостуването в събота в Стара Загора, ще стане ясно утре по обяд. Черноморец гостува на Берое в среща от 7-ия кръг на елитната ни група.

Продължава лечението на португалския полузащитник Марсио Нуньо, който вчера премина ядрено-магнитен резонанс. Нуньо има разтежение на десен бедрен мускул, което все още не е отшумяло.