Вратарят на Черноморец Иван Чворович, който бе пребит в центъра на Бургас около 14.00 часа, се намира в болница. Според пресаташето на клуба Евелин Кузманов, стражът е с няколко избити зъба и оток на окото, което не му позволява да вижда. Нараняванията ще извадят футболиста от игра поне за един месец.

Ръководството на клуба осъди категорично този акт на насилие. Чворович е бил атакуван от двама нападатели в гръб, които са го повалили на земята и са започнали да го ритат и удрят.

„Състоянието му не е никак добро. Той има оток на дясното око, което му пречи да вижда. Има няколко избити зъба 3-4. Има синини и натъртвания по цялото тяло. Най-вероятно ще пропусне тренировки поне за 1 месец, но най-важното е да се стабилизира и оправи, след това което се случи”, заяви за Гонг Кузманов.

След като са се разделили със съотборника си Любомир Любенов, двамата тръгнали в посока „Интерхотел България", за да обядват. Инцидентът станал малко след като двамата подминали немската болница и навлезли в най-оживената част на улицата.

Чворович е бил атакуван от двама нападатели в гръб, които са го повалили на земята и са започнали да го ритат и удрят. Нападателите били с маски на лицата, а вратарят в момента не настанен в болница със силен оток на едното око, избити зъби и други травми по главата.

Съотборникът му Караканов не е успял да се намеси сериозно, за да предотврати инцидента, след това Караканов е дал показания в полицията. „Той каза, че изобщо не са усетили какво е станало. Били са двамата на кафе и са се готвили да тръгват към стадиона. А преди това са се разделили с други двама играчи на отбора. Караканов чул нещо след себе си, обърнал се и видял, че Чворович е бил е повален на земята, като веднага след побоя извършителите са избягали, а с това е приключил и инцидентът”, допълни Кузманов.