Един от основните футболисти на Берое Салим Керкар се изказа ласкаво за клуба пред медиите в Алжир. Той е роден във Франция, но има паспорт от северноафриканската страна и се надява един ден да облече екипа на националния ѝ отбор. 

Той се радва, че старозагорци са му подали ръка в тежък за него момент и се надява с изявите си да оправдае доверието към него. Керкар говори и за организацията в клуба, за кято смята, че е на изключително високо ниво. 

"Знаете, че преди време играх в Чарлтън, но бях освободен. Исках да остана в Англия, но не можах да си намеря отбор и шест месеца не играх футбол. След това ме пратиха в Металург Донецк в Украйна."

"Треньорът беше доста странен и не ми даде шанс. Малко след това го уволниха. Но както и да е, агентът ми каза, че има интерес към мен от България. От там знаех само Левски и ЦСКА, но ми каза, че ме иска Берое. Нищо не знаех за този клуб."

"Впоследствие разбрах, че е един от сериозните в страната и е страхотен. Той е държавна собственост, няма забавяния на заплатите, организацията е перфектна. Треньорът ни е бивш национал и кариерата му е преминала в Германия. Той разбира страхотно играта."

"Когато дойдох аз, бяхме във втората половина и играехме със слабаци. Тогава нямаше и много чужденци. Сега е по-различно, имаме нови амбиции, в момента сме трети. Играя добре, правя много асистенции, но искам и да вкарвам повече", сподели Керкар пред изданието "Фут Африка".