Новото попълнение на Левски Павел Чмовш засипа с похвали "синия" клуб в първото си интервю като играч на българския гранд. Чехът сподели, че за него е голяма чест да играе в такъв голям отбор, който е известен на всички в родината му.

"Идвам от Холандия, от НЕК Ниймиген. Сега подписах договор за 2 години и половина. Горд съм, че идвам в такъв клуб, защото всеки в моята страна, а и в Ниймиген знае за Левски, надявам се, че ще бъде добре за мен и за клуба", заяви централният бранител.

"Всеки знае за Левски, защото играят всяка година в Лига Европа и понякога в Шампионската лига, казаха ми, че се надяват да имам успех тук."

На въпрос, дали познава своя сънародник и бивш играч на Левски Давид Бистрон, Чмовш отговори: "Познавам го, аз бях юноша на Виктория Пилзен, а по това време той беше в отбора. Добър играч, говорих с него преди няколко дни и го разпитах за София, за града и за клуба, той ми даде добра информация и ми каза, ако получиш оферта, отивай."

"Моят последен мач бе през декември в Ниймиген. Имахме тренировъчен лагер през януари, вече изиграхме 3 мача, здрав съм и съм готов да играя."

"Когато чух за интереса, видях в интернет много снимки, видео от мачовете, от феновете, хареса ми. Идвам като свободен агент", допълни Чмовш.

Чмовш: Горд съм, че идвам в такъв клуб, всеки знае за Левски

източник: levski.bg