Компромис по казуса с Литекс не е бил възможен от страна на БФС. Това разкри членът на изпълкома Камен Костадинов, според когото евентуално нарушение на правилника на централата е можел да ѝ коства лиценза. Костадинов е депутат и юрист по образование.

"Нямаше казус. Днес имаше становище от достатъчно широк кръг юристи, че първо Изпълнителния комитет няма правомощия да преразглежда решения на своите органи, каквито в случая са Дисциплинарната и Апелативната комисия. Беше следван устава за тези 10-15 дни."

"Вижда се, че ако която и да е спортна федерация наруши своите нормативни правила, това е основание да ѝ бъде отнет лицензът. Изправени пред угрозата евентуално това да се случи, членовете на Изпълкома се обединихме, че ние не сме в правомощията да разглеждаме по същество казуса.

Не можем да се произнасяме, при положение че има официално становище на две постоянни комисии – Дисциплинарна и Апелативна. Има дори и на трета нарочна комисия, където имаше юрист, включително и колегата Иво Ивков, който е член на Апелативната комисия на УЕФА. Търсехме повече мнения, искахме да решим всичко в максимална полза на футбола", сподели Костадинов.