Помощник треньорът на Черноморец Георги Чиликов сподели на пресконференция преди мача с Левски, че „акулите“ ще направят всичко по силите си, за да се противопоставят на „сините“. Двубоят е тази събота от 20:00 часа.

„Групата за предстоящия двубой все още не е напълно уточнена. Има висящи хора, за които трябва да преценим буквално в последния момент. На този етап отпадат Мохамед Соли, който е с проблеми, Маркиньо е под въпрос. Най-вероятно няма да разчитаме и на Осама Мрабет, който в момента не е на нужното за нас ниво. Състоянието на Яни Пехливанов също остава сериозно. При него има подобрение, но може би ще му трябва още седмица или две, за да се възстанови напълно. Жереми Манзоро имаше известни проблеми с гърба, но за мача ще бъде на линия. Всички останали тренират на пълни обороти и са на разположение“, сподели Чиликов.

„Ще направим всичко възможно да се противопоставим на Левски. Въпреки положението, в което се намират те сега, Левски са си Левски. А относно мястото, което заемат във временното класиране, то определено не им отива. Ако искаме да спечелим, футболистите ще трябва да надхвърлят възможностите си и да покажат характер. Естествено и да си реализираме положенията, защото знаете, че това е един от основните ни проблеми. Визирам мачовете срещу водещите отбори, които изиграхме. В такива двубои, срещу такива съперници, се израства. И двата отбора имат слаби места, така че всичко опира до себераздаване. Убеден съм, че ще излезем мотивирани и ще покажем най-доброто, с което разполагаме“, завърши Чиликов.