Нападателят на ЦСКА Георги Чиликов даде интервю за gong.bg преди двубоя за Купата на УЕФА срещу Омония (Никозия). Все още една от най-обсъжданите теми в лагера на „червените” е драматичният мач с Литекс в първия кръг на родния шампионат.

Според Чиликов обаче, той трябва бързо за бъде оставен в миналото. „Мисля, че като колектив, като отбор, трябва да се съсредоточим само върху следващия мач. Нервите бяха до неделя, какво е било в Ловеч е забравено. Има си комисии, футболния съюз ги решава тези проблеми. Имаше неприятни сцени в един не много груб мач. За щяло и нещяло се вдигаха картони, което нито беше добре за нас, нито за Ловеч. Най-лошото е, че не спечели футбола,” коментира нападателят.

Именно той донесе и точката на ЦСКА в дербито в Ловеч, след като изравни резултата в 81-та минута. „Влязох да обърна мача, донякъде го направих. Това ми е целта, за това съм дошъл,” бе категоричен голмайсторът.

За предстоящата среща от евротурнирите, бившият играч на Насионал Мадейра каза:„Омония са добър отбор, но не и непобедим. Нашата цел е да победим.”

Чиликов бе помолен и за коментар относно сензационното временно отказване на неговия приятел и съотборник в ЦСКА Стойко Сакалиев от футбола. „Отказването на Стойко може би бе едно моментно състояние. Решението бе емоционално и бързо се осъзна. Аз му казах, че през главата му не трябва да минават такива мисли. Той е готов да играе, дали за ЦСКА или за друг клуб, това вече е отделен въпрос,” заяви Чиликов.