Нападателят на ЦСКА Георги Чиликов заяви в интервю за предаването Гол линия на Дарик, че се надява всичко около преминаването му в китайския Далиен да мине нормално и да подпише своя контракт. Той допълни, че двата клуба вече са се разбрали.

 

„Всичко за сега е нормално. Това за мен е ново изпитание, нов отбор, нови хора. Не се плаша от предизвикателства, напротив даже ми е приятно. Наясно съм с условията предложени от Далиен. Имах оферта и от Япония, където офертата беше подобна, но от ЦСКА подписаха първо с китайския клуб”, коментира Георги Чиликов.

 

Нападателят сподели още, че не съжалява за пропуснатия шанс да вдигне шампионската титла с фланелката на ЦСКА, имайки предвид солидната преднина, която имат „армейците” на върха в подреждането.

 

„За 4-5 месеца свикнах в ЦСКА. Моето желание беше да помогна на отбора, както и на себе си. Колкото за титлата, както преди време каза и Мъри Стоилов, измислени купи и трофеи не ме блазнят. Нашето първенство някак си е обезценено, както и купите и трофеите.”

 

„Президентът е решил да ме продаде. Нормално е да нямам големи претенции, тъй като за цял сезон имам няколко мача като титуляр, а и няма много отбори кандидати. Моят трансфер няма да оправи ЦСКА. Просто от клуба са преценили, че офертата е добра”, каза още напдателят.

 

Чиликов допълни, че се заминава за Китай през уикенда. Той също се надява, че Калоян Караджинов, който е на проби в същия тим ще подпише договор и двамата ще могат да си помагат.

 

„Знам къде отивам. Вече разговарях със Зоран Янкович. За Китай заминавам в събота и неделя, като за момента ще съм сам без семейството си и на място ще преценя как стоят нещата. Надявам се Караджинов да подпише и да можем двамата да си помагаме както на терена, така и извън него”, допълни нападателят на ЦСКА.