„Подготовката ни върви нормално, както преди всеки двубой. Няколко футболисти имат леки оплаквания, но се надяваме до мача да отшумят. Имаме нужната мотивация и единственото, което се иска от нас е да я предадем и на терена. Ще подходим с нужния респект към отбора на „Локомотив” София и ще се съобразим с техните силни качества, но по-важното е как ние ще изглеждаме. Ако момчетата излязат нахъсани, спазят тактическите указания и се раздадат физически, мисля че имаме всички шансове за успех. Единственият, който със сигурност ще отпадне от групата е Пламен Крумов. Цветомир Цонков има проблеми с бедрения мускул, но има вероятност да се възстанови. Всички останали тренират пълноценно и ще попаднат в групата”, сподели за клубния сайт помощник треньорът на Черноморец Бургас Георги Чиликов.

Днес в ранния следобед от Австрия се завърна и старши треньорът на черноморци Димитър Димитров. В отсъствието му тренировъчните занимания на отбора се водеха от неговите помощници Георги Чиликов, Петър Колев и Любомир Шейтанов.

„Акулите” ще тръгнат за София в събота сутринта на 5-дневен лагер. След двубоя със столичните железничари, бургазлии гостуват на Пирин Гоце Делчев в мач за 1/16 финалите на турнира за купата на България. Именно този двубой, който ще се играе на 23-ти /сряда/, обуславя по-дългия им престой навън.